Uudised

SAHINAD: Jorge Prado teeb kaasa kolm esimest AMA superkrossi etappi

Valitsev MXGP maailmameister Jorge Prado lendas peale rahvuste krossi USA-sse ega teinud saladust, et eesmärk on sealseid superkrossiradu testida. Nüüd on vastuoluline USA krossiajakirjanik Cooksey lõhanud pommi, et Prado osaleb kolmel esimesel superkrossi etapil.

Kui mitmete teiste tippsõitjate jaoks tähistas rahvuste kross hooaja lõppu ja puhkuse algust, siis 22-aastane hispaanlane Jorge Prado võttis oktoobri algul suuna USA-sse, et sõita supekrossiradadel ja saada selgust, kas seal võiks peituda tema tulevik.

„Mu eesmärk on minna ja lihtsalt proovida praegu umbes kaks pool nädalat, et saada aimdust, kas mulle üldse meeldib superkross, kas ma tunnen ennast nendel radadel mugavalt ja näha, mis tundeid see minus tekitab. Need saavad olema väga olulised nädalad minu edasist karjääri ja järgnevaid aastaid silmas pidades,“ ütles ta oktoobri alguses Hispaania spordiajakirjale Marca.

Et USA tiimidel on tavaks teha sõitjatega lepinguid superkross + motokross, tähendab iga tippsõitja jaoks USA-sse kolimine, et talvel ja kevadel tuleks kaasa teha superkrossihooaeg. Just superkrossi ümber valitseb suurem tähelepanu ja melu ning seda tõi välja ka Prado ise.

„Ma tean täpselt, mida tähendab Euroopas motokrossi sõita. Aga ma tean ka, et tahaksin tulevikus USA-s sõita. Kui ma sinna läheksin, peaksin sõitma ka superkrossi. Tiimid tahavad eelkõige, et sa just superkrossi sõidaksid, mitte niivõrd välikrossi. Sellepärast ongi minu jaoks ülioluline praegu välja selgitada, kas see meeldib ja sobib mulle,“ kirjeldas Prado.

Ka valitseva maailmameistri isa Jesus Prado tõdes Gatedrop’ile antud intervjuus, et praegu on viimane aeg tuleviku väljaselgitamiseks. „Jorge ei ole enam 17-aastane. Ta on 22 ja saab järgmisel aastal 23-aastaseks. Seega on viimane aeg, et teha oma edasist karjääri silmas pidades olulised otsused. Tal on olemas kõik oskused, et superkrossis läbi lüüa. Ta on väga hea startija ja oskab hästi ka laineid sõita. Kui sa saad stardis ees minema ja oled ka lainetes kiire, on sul kõik eeldused olemas. Aga selleks, et sinna kolida, tuleb totaalselt oma elustiili muuta,“ selgitas Jesus Prado.

Kuigi videod Pradost superkrossiradadel sõitmas tekitasid paljudes elevust, oli seni välistatud tema osalemine jaanuaris algavatel AMA superkrossi etappidel. Nüüd aga avaldas USA krossiajakirjanik Kris Cooksey oma Youtube’i kanalil, et Prado on sõlminud Troy Lee Designs GasGasiga lepingu kolmeks esimeseks superkrossi etapiks. Kui see tõele vastab, saab olema väga põnev näha, kuidas järjekordne eurooplane, aga ka valitsev maailmameister superkrossiradadel konkurentsis püsib.

Selge on see, et 2024. aastal sõidab Prado veel MXGP sarjas, ent need kolm etappi võivadki saada otsustavaks signaaliandjaks, mida teha 2025. aastal.

Autor: Marthi Lepik
team 101%

Sponsorid